Eindelijk daar is hij dan mijn heerlijke lunchrecept voor couscoussalade en wat ik vooral handig vind is de bewaartijd in de koelkast:) Deze salade kan 3 tot 4 dagen bewaard worden in de koelkast, Wel in aparte bakjes. Je hebt daarvoor 4 bakjes nodig.
Bakje 1: Couscous
Bakje 2: Groente gesneden
Bakje 3: Amandelen en munt
Bakje 4 Feta in stukjes
Eventueel bakje 5 en 6 voor de sausjes voor bij de couscoussalade (Hummus en Guacamole)
Ingrediënten:
– 1 Groentebouillon blokje
– limoen
– munt
– 500 gram couscous
– 250 gram cherrytomaat
– 1 komkommer
– 1 mango
– snufje zout en peper
– snufje komijn gemalen
– Feta
Bereidingswijze:
Zet eerst een pan met 500 ml water op het vuur en een groentebouillonblokje daarin. Laat dit koken en giet het over de couscoussalade in een houtenschaal. Laat dit daarna even een tijdje staan. Snijd alle groente in stukjes en daarbij de mango. Meng de groente in een aparte schaal door elkaar. Daarna snijd je de feta in blokjes en halveer je de gebrande amandelen. Je trekt de muntblaadjes los van elkaar en voeg dit bij de amandelen. Als je het opdient voeg je eerst een paar eetlepels couscous toe aan het bord en daarna voeg je een aantal eetlepels groente toe, met daarbij een handje amandelen en munt en als laatste strooi je er wat stukjes feta overheen.
Knijp daarna de limoen over de couscoussalade en voeg hier naar smaak zout en peper en komijn aan toe. Enjoy!
Voor de sausjes:
Hummus
– 1 potje kikkererwten
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels tahin (sesempasta)
– 6 eetlepels olijfolie
– 1 tomaat in stukjes
– zout en peper
– komijn gemalen
– paprikapoeder
Alles door elkaar mixen tot een smeuïge massa.
Guacamole
– 2 avocado’s
– klein uitje
– chilipeper
– tomaat
– 2 teentjes knoflook
– peper en zout
– limoen
Alles door elkaar mixen tot een smeuïge massa.
Ik doe zelf vaak van beide sausjes 1 eetlepel door een schaaltje couscoussalade. Heerlijk als lunch. Sausjes kun je 3 dagen bewaren in de koelkast. De hummus kan wel 4 dagen bewaard worden. Geniet van het recept.