Haver-Banaan pannenkoekjes met rood fruit.

2 september 2015

Deze overheerlijke pannenkoekjes zijn mijn favoriet op een ochtend dat ik niet hoef te haasten om ergens op tijd te komen. Heerlijk om de dag met deze pannenkoekjes te beginnen. Je zit er de hele morgen vol van, en dat voorkomt dat je na een uur al weer wilt snoepen. Voor de veganisten onder ons zou je de eieren kunnen vervangen door nog een banaan en een snufje wijnsteenbakpoeder kunnen toevoegen.

 

Ingrediënten
– 100 gram havermout
– 100 ml amandelmelk
– 2 eieren
– 1 banaan
– Thee lepel honing
– Snufje kaneel
– 1 pak diepvriesfruit
– Kokosolie om in te bakken

Mix de havermout tot meel, voeg daarbij de banaan en eieren toe. Kort daarna voeg je de amandelmelk met daarbij de honing en kaneel toe. Laat dit 3 min mixen tot een luchtig beslag.
Verhit de kokosolie in de pan. Maak drie kleine ronde pannenkoekjes en laat die op een laag vuur bruin worden, draai om en laat de andere kant bruin worden. Tijdens het bakken laat je het diepvriesfruit warm worden in een andere pan op een laag pitje. Leg alle ronde pannenkoekjes op een bord en strooi het diepvriesfruit verwarmd daarover heen.

LET OP: Vuur moet op een laagpitje, anders wordt de binnenkant van de pannenkoek niet gaar. Bak de buitenzijde, bruin knapperig.

Variatietip: Verwissel het diepvriesfruit met vers fruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen) en honing.

Ik ben benieuwd wat je er van vond!