Havermout Kirsten Flipse 14 september 2015 Ontbijt 1 Bericht Maandagochtend is vaak mijn trainingsmorgen. Ik wil dan vroeg in de sportschool staan, maar wel met genoeg energie, zodat ik niet trillerig en duizelig de sportschool verlaat. Dat zijn namelijk de verschijnselen van een te lage glucosespiegel in het bloed. Dit wil je niet hebben nadat je de sportschool verlaat, want dan is het moeilijk om niet toe te geven aan de drang naar zoet. Daarom begin ik meestal de maandagochtend met een bord havermout. Havermout zorgt er namelijk voor dat je een lang verzadigend gevoel behoudt. Het zijn veel onverteerbare vezels, waar de darmflora blij mee is. Haver verlaagt het slechte LDL-cholesterol en laat de bloedsuikerspiegel maar langzaam stijgen. Bovendien is havermout een goede bron van B-vitaminen en magnesium. Ingrediënten 50 gram havermout 300 ml amandelmelk 1 appel Handje ongebrande noten Snufje kaneel Bereidingswijze Breng de amandelmelk met daarin de havermout al roerend aan de kook. Voeg daarna de appel, noten en kaneel toe. Eetsmakelijk! Variatietip: Wissel de appel in voor blauwe bes/framboos. één antwoord HJ Castricum 2 november 2015 Dit is verreweg mijn favoriete! Goed recept. Beantwoorden Laat een antwoord achter Annuleer antwoordJe e-mail adres wordt niet gepubliceerd.BerichtNaam* E-mail* Website Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.