Levend bloedanalyse

27 november 2015

Sinds november is er een nieuwe ontwikkeling binnen Health-Compact. Ik ben afgestudeerd voor levend bloed analist en bekijk het bloedbeeld via de microscoop. Wat is er zo bijzonder aan een levend bloedanalyse en welke inzichten geeft het jou als klant.

Leven bloedanalyse is een methode om inzicht te krijgen in de gezondheidstoestand van het lichaam. Met een microscoop worden een aantal aspecten van het bloed onderzocht zoals de witte bloedcellen (Leukocyten), de rode bloedcellen (erytrocyten) en de bloedplaatjes (trombocyten) die in het bloed zitten. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van het bloed en naar de activiteit. Het bloed kan beoordeeld worden op de eventuele afvalstoffen, doorstroming en aanwezige schimmels, bacteriën of allergieën.

Condities van het bloed:

1. De rode bloedlichaampjes horen los van elkaar te zijn, en flexibel op het moment dat ze tegen elkaar aankomen.
2. De wanden horen dun te zijn.
3. De rode bloedlichaampjes horen rond te zijn, zonder afwijkingen
4. De vloeistof (plasma) hoort schoon te zijn.
5. Er horen geen kristallen in het bloed voor te komen.
6. Er horen geen toxinen (afvalstoffen) in het bloed aanwezig te zijn.
7. Er horen voldoende witte bloedcellen aanwezig te zijn.

Bij een regulier bloedonderzoek wordt het bloed vaak in een aantal buisjes afgenomen. Dit gaat naar het laboratorium en het wordt vervolgens geanalyseerd door middel van computers. Door het gebruik van deze technologie komt er een waarde van het bloed uit, die het gemiddelde is van de hoeveelheid bloed die is afgenomen. Helaas, worden de specifieke kenmerken vaak gemist in het bloed. Het kan zomaar zijn dat je al een aantal keer bloed hebt laten prikken, en dat er gezegd wordt dat je kern gezond bent, terwijl je jezelf ziek voelt, of niet uit je bed kunt komen. Voor deze mensen die niet verder komen in het reguliere circuit kan Levend Bloed Analyse een oplossing zijn.

Bij welke klachten kan levend bloed analyse een uitkomst zijn:
– Vermoeidheidsklachten
– Immuun problemen waardoor regelmatig ziek
– Maag en darm klachten
– Lever klachten
– Gewrichts- en spierklachten
– Allergieën en daardoor huidklachten of slijmvliesklachten.
– Eventuele tekorten aan vitamine of mineralen.

Het hangt af van de klacht en de persoon welke behandelmethode we in de praktijk in zetten, bij de ene persoon zal dit meer voedingsgericht zijn en bij de ander meer gericht op het inzetten van supplementen of beweging. Levend Bloed Analyse is een onderbouwing van het consult en geeft een richting aan, er is een mogelijkheid om mee te kijken op het scherm naar het bloed, zodat er uitleg gegeven kan worden over de elementen die in het bloed zichtbaar zijn. Wij verwijzen door naar een arts als er sprake is van langdurige bloedarmoede of hoge vrije radicaal schade. Regulier bloedonderzoek en levend bloedanalyse geven elkaar een mooie aanvulling en duidelijk inzicht op eventuele pathologieën.