Slowjuicer Recepten

17 augustus 2015

Mijn 8 favoriete smoothie recepten voor de slow juicer.

Graag wil ik met jullie mijn favoriete sappen delen. Elke dag is het weer een feestje om zo’n verse sap te maken. Soms maak ik ook een dubbele hoeveelheid, zodat ik iets weg kan geven of om in de koelkast te bewaren voor de volgende dag.

Wisten jullie trouwens dat je ook soep met de slowjuicer kunt maken? Heerlijk omdat ‘s morgens koud te persen en dan op je werk op te warmen. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Het is leuk om te experimenteren met verschillende smaken en kleuren. Het is wel van belang dat je de verhoudingen van het groente en fruit goed in de gaten houdt! Sap van fruit bevat namelijk veel meer fruitsuikers dan groente. Ook wel fructose genoemd. Daarom is het belangrijk dat je voornamelijk groente door je sap perst en daarbij één tot twee stukken fruit.

Waarom zou je kiezen voor een slow juicer en niet een sapcentrifuge:

  • Een slow juicer is veel stiller in gebruik
  • De smaak van het sap is lekkerder wanneer het gemaakt wordt met een slow juicer.
  • Voller van smaak en behoudt lang zijn smaak
  • Het sap blijft tot 72 uur houdbaar en lekker, omdat het een koude persing is, zonder veel zuurstof.
  • Een slow juicer produceert meer sap en minder pulp.
  • Een slow juicer is makkelijker schoon te maken

Waarom je niet voor de slow juicer zou gaan:

  • Je hebt er geen tijd voor (een sapje maken kost meer tijd omdat het langzamer gaat)
  • Je hebt geen zin om de ingrediënten in kleinere stukjes te snijden (de trechter ingang is iets smaller)
  • Je hebt het budget niet.

1) Hulk

Voor 1 glas gebruik je 100 gram geweekte amandelen. (10 tot 12 uur weken in een bakje water. Daarna water weggooien en met een scheutje nieuw water door de slowjuicer doen)
Daarna voeg je twee peren en twee grote handen spinazie toe.

2) Blijheid

Voor 1 glas gebruik je 100 gram geweekte amandelen. (10 tot 12 uur weken in een bakje lauw water. Daarna water weggooien en met een scheutje nieuw water door de slowjuicer doen) 4 sinaasappels, 3 peren, 1 venkel.

3) Lentekus

Voor 1 glas gebruik je handje frambozen, drie aardbeien, 1 stengel bleekselderij en 1 grote appel en een paar blaadjes verse munt. En voor de gember liefhebbers voeg je eventueel nog een stukje gember toe.

4) Gezond van binnenuit

Voor 1 glas gebruik je een hand vol spinazie, 1 handvol gemengde sla, 3 stronken boerenkool, 2 grote wortels, 2 appels, ½ chioggia bietje en 1/3 komkommer.

5) Zonnetje in huis

Voor 1 glas gebruik je 1 appel, 1 peer, 1 wortel, ¼ komkommer, 1 klein stukje broccoli, 1 stukje kurkuma, 1 stukje gember.

6) Sweet

Voor 1 glas gebruik je 100 gram geweekte pecannoten (6 uur lang weken in een bakje water), 1 banaan, 2 sinaasappels en een verse mango geschild.

7) Ontstressen

Voor 1 glas gebruik je 1 winterwortel, ½ venkel, 1 appel en een citroengrasstengel, eventueel nog een stukje gember toevoegen.

8) Summer

Voor 1 glas gebruik je ½ watermeloen of galia meloen, 1/3 citroen, 1 citroengras stengel en 1 takje peterselie of verse munt als garnering. (Lekker met ijsblokjes)

Favoriete soep van slowjuicer

Voor een gevulde soep gebruik je 2 prei, 2 venkel, stukje kurkuma en voeg je een stukje gember toe. Bij het opwarmen kun je een beetje zout, peper en een scheutje kokosmelk toevoegen.

Favoriete ijs van slowjuicer

Voor een lekker ijsje gebruik je 2 bananen, 100 gram geweekte amandelen (10-12 uur laten weken) handjevol spinazie. Voeg na elke banaan een schep kwark toe met een snufje kaneel Giet de sap in een ijshouder en laat het 2 nachten in de vriezer liggen.