Kinderconsult
Een kind is geen halve volwassene, dus alle mogelijkheden die er voor volwassenen zijn zijn niet altijd geschikt voor (jonge) kinderen. Toch zijn er veel mogelijkheden om kinderen te helpen en te ondersteunen. Hierbij kun je denken aan:
- Ondersteuning van de spijsvertering. Vooral darmproblemen kunnen een aanleiding zijn voor het ontstaan van heel veel klachten.
- Ondersteuning van het immuunsysteem bij o.a. KNO- en ontstekingsproblematiek.
- Ondersteuning bij allergieën.
- Ondersteuning van de hersenstofwisseling met de juiste voedingsstoffen en vetzuren.
- Ondersteuning bij concentratie
- Ondersteuning bij het slapen
Vooral het antibioticagebruik op al jonge leeftijd kan van invloed zijn op hoe de spijsvertering en het immuunsysteem zich ontwikkeld. Ook hoe een zwangerschap en bevalling is verlopen is van invloed op verdere ontwikkeling van de baby. Het onderzoeken van het bloed kan veel duidelijkheid geven over voedselintoleranties ook een ontlasingsonderzoek kan gericht informatie bieden en gewenst zijn bij verschillende klachten.
Kinderen die gezond eten leggen daarmee een mooie basis voor de toekomst. Immers, jong geleerd oud gedaan. Groeien, spelen, leren: alles kost veel energie. Opgroeiende kinderen hebben veel voedingsstoffen hard nodig en die moeten op een goede manier worden aangeleverd. Een goede smaakontwikkeling door puur en eerlijk te eten, is iets waar kinderen nu en later veel profijt van hebben.
Het kinderconsult is bedoeld voor kinderen van 0-12 jaar.
Bij baby’s gaat het vooral om de begeleiding van vloeibaar naar vast voedsel en het ontdekken van smaken. Bij peuters komt de smaakontwikkeling verder aan bod en het aanbieden van verschillende soorten voeding. Hoe doe je dat op een gezonde, makkelijke en leuke manier? Bij kleuters en kleine kinderen zien we dat hun wereld ineens veel groter is geworden. Ze gaan naar school en komen nu ook op andere manieren in aanraking met voeding. Hoe zorg je er als ouder voor dat je een balans houdt?
Voorafgaand aan het consult krijg jij een intakeformulier opgestuurd. Deze dien je als ouders voor je kind in te vullen en als het kind wat ouder is, kun je het intakeformulier eventueel samen invullen. Dit intakeformulier dien je, voorafgaand aan het consult retour te sturen. Het intakeformulier is bedoeld om een beeld te krijgen van jullie hulpvraag en welke factoren daarbij een rol spelen. Aan de hand van de vragen maak ik een ‘biografie’ vanaf de geboorte van je kind. Daarnaast mogen jullie een aantal dagen een voedingsdagboek bijhouden. Je krijgt hierdoor inzicht in het voedingspatroon van je kind: welke voeding en hoeveel heeft je kind op deze leeftijd nodig?
Daarnaast ontvang je praktische tips en adviezen om je kind zo gezond mogelijk te laten eten. En ook welke natuurlijke hulpmiddelen je kunt inzetten bij gezondheidsklachten.
Wil je meer informatie over het kinderconsult? Neem dan hier contact met mij op.