Orthomoleculaire geneeswijzen

De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en moleculair staat voor: de moleculen van het lichaam.

In de orthomoleculaire geneeskunde wil je zoveel mogelijk met stoffen werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken. Denk aan biologische voeding, hoogwaardige voedingssupplementen en natuurlijke cosmetica.

Het klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar waar het op neer komt, is dat je gaat kijken hoe je je lichaam optimaal kunt voeden in plaats van alleen maar snel je buik te vullen. En hiermee wordt ook nog eens je gezondheid bevorderd!

Vervuiling van de lucht, bodem en water, medicijnen, stress en kunstmatige smaakstoffen in ons eten verhogen de behoefte aan goede voedingsstoffen. Door vernieuwde landbouwmethodes en het gebruik van ‘snelle’ voedselconsumptie krijg je juist minder voedingsstoffen binnen. De mens wil zoveel mogelijk gemak; voorgesneden groenten, verpakte maaltijden, voorbewerkt vlees en nog meer van dit soort gemaksvoedsel. Dit kan ten koste gaan van je gezondheid en vitaliteit. Ik hoop je kennis te geven om je voedingsgewoontes te optimaliseren. Ik geef tips hoe je de opname verbeterd en ook geef ik aan welke voedingsstoffen zinvol zijn om aan te vullen met voedingssupplementen.

Kun jij wel een zetje in de goede richting gebruiken? Wil je graag weer de controle over je gezondheid terug en je ook fit en vitaal voelen? Lees dan bij intake & behandeling wat ik voor jou kan betekenen of neem hier contact met mij op.