Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde is een verzamelnaam voor een aantal therapieën. Deze hebben als gezamenlijk doel, dat ze met behulp van adviezen en natuurlijke middelen het zelfgenezend vermogen van het lichaam proberen te versterken. In de natuurgeneeskunde probeer je niet om met middelen een klacht te bestrijden, maar om het lichaam te stimuleren om sterker te worden, zodat het bijvoorbeeld zelf effectiever een bepaalde ziektekiem kan bestrijden.

Een natuurgeneeskundige kun je zien als een coach die met je meedenkt hoe je je gezondheid kunt verbeteren, terwijl je een arts zou kunnen zien als iemand die je helpt de symptomen van je ziekte te bestrijden. Tijdens een consult gaat het om de oorzaak van de ziekte, zodat we niet constant de gevolgen hoeven te bestrijden. Veel gezondheidsklachten hangen samen met vervuiling van ons lichaam met gifstoffen uit lucht, water, eten, drinken, straling, medicijnen, eigen stofwisselingsproducten en niet te vergeten onverwerkte emoties. Er kunnen klachten ontstaan door een te veel aan gifstoffen en/of verminderde werking van de reinigingsorganen (lever, nieren, darmen, huid en luchtwegen).

Natuurgeneeskunde gelooft in een toekomst waarin de dokter geen medicijnen meer zal geven, maar cliënten zal interesseren voor de juiste zorg voor het menselijk lichaam. Het is van belang om goed na te denken over onze voeding, de oorzaken en de preventie van ziekten.

Hippocrates zei ooit: ‘Let food be thy medicine and medicine be thy food.’

In mijn praktijk besteed ik veel aandacht aan de conditie van de lever en de darmen. Via onze voeding/medicijnen komen de darmen als eerste in aanraking met een grote hoeveelheid aan afvalstoffen. Wat de darmen niet kunnen uitscheiden gaat naar de lever. De lever verwerkt op zijn beurt ook nog eigen stofwisselingsproducten, onverwerkte emoties en stress. Het is dus niet gek dat je darmen en lever elke dag weer behoorlijk wat voor hun kiezen krijgen.

Worden deze organen teveel belast dan uit zich dat in klachten, zoals buikklachten, chronische ontstekingen, ontlastingsproblemen, huidklachten, vermoeidheid, gewrichtsproblemen, allergieën of bloedglucose-en hormonale ontregelingen. Het is belangrijk dat je jouw darmen en lever ondersteuning biedt als er veel gezondheidsproblemen zijn.

Wil je meer informatie over een detox/reinigingskuur neem dan hier contact met mij op. Voor meer informatie over natuurgeneeskunde en kruidenleer kun je dit artikel lezen.