Intake en consult

Zodra je een afspraak hebt gemaakt voor het eerste consult, krijg je hiervan een bevestiging. Ook krijg je dan een anamneseformulier via de e-mail toe gestuurd. De anamnese gaat over de symptomen van de ziekte, de geschiedenis ervan en alle oorzaken die ermee te maken zouden kunnen hebben. De bedoeling is dat je dit formulier enkele dagen vóór je afspraak ingevuld retour stuurt. Op deze manier krijg ik als therapeut vooraf al zicht op de werkingsmechanismen die in jouw lichaam verstoord kunnen zijn. Bij het stellen van een behandelplan maken we, naast de vragenlijst, gebruik van een aantal onderzoeksmethoden die inzicht geven in jouw lichamelijk toestand. Deze onderzoeksmethoden geven een duidelijk resultaat en geven een richting aan in de behandeling.

Het eerste consult duurt meestal 1 tot 1,5 uur. Tijdens dit eerste consult verzamelen wij zoveel mogelijk informatie van jou. Als je uitslagen van bloedonderzoek hebt, breng deze dan zo mogelijk ook mee. Deze zijn niet noodzakelijk, maar kunnen ons extra informatie verschaffen. Je kunt een kopie bij jouw huisarts en/of specialist opvragen. Breng ook alle medicatie en supplementen mee die je gebruikt.

We bespreken tijdens dit consult welke hulp je zoekt, welke vragen er bij je leven, wat je met de behandeling wilt bereiken en welke behandelmogelijkheden ik je kan bieden. We besteden aandacht aan het achterhalen van de mogelijke oorzaken van je gezondheidsproblemen en de relatie met je eet- en leefstijl. Tijdens dit eerste consult bespreken we ook of verder onderzoek noodzakelijk is.

Na ontvangst van de uitslagen volgt tijdens een 2e consult een behandelplan, waarvan meestal een aantal supplementen deel uitmaakt. Een behandelplan zal ook een tijdschema bevatten, waarin 1 of meer vervolgafspraken voorkomen om het verloop van het herstelproces te volgen. Benieuwd naar de verschillende onderzoeksmethoden die wij aanbieden klik dan hier.

Verschillende behandelingen
Goed onderzoek is de basis van een effectieve behandeling. Er zijn veel vooruitstrevende behandelmethodes, die vallen onder de noemer progressieve geneeskunde. Binnen Health-Compact combineer ik de kennis van verschillende therapieën tot een behandelmethode.

De behandelmethoden zijn niet altijd wetenschappelijk onderzocht en vervangt dus ook niet de reguliere geneeskunde.