Herfst caké

30 november 2015

Deze herst caké heeft mijn mam gemaakt, ik vond hem zo lekker, dat ik het niet kon laten om het recept met jullie te delen. Lekker met een beetje roomboter of een laagje frambozen jam:) Er zitten genoeg voedingsstoffen in, om hem als lunch te nuttigen. Verras je familie of vrienden met deze heerlijke caké!

Ingrediënten:
– 100 gram amandelmeel
– 100 gram boekweitmeel
– 2 eetlepels geraspte kokos
– 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
– 2 handjes hazelnoten
– 2 rijpe bananen of twee rijpe peren
– 1,5 handje cranberry’s
– 6 dadels
– 3 eetlepels ahorn siroop
– 1,5 theelepel verse vanillepoeder.
– 100 gram kwark
– 4 eieren

Bereidingswijze:
Mix eerst de bovenste 4 ingrediënten door elkaar. Maal daarna de hazelnoten apart fijn en voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de kwark en de eieren. Die kluts je eerst samen tot één geheel en voeg je tijdens het mixen langzaam toe aan het beslag. Giet het beslag in een caké vorm en bak de caké in 40 min gaar op 180 graden.
Na 40 min voor de zekerheid even met een prikker controleren of de caké gaar is, als de prikker nog nat is, zou de caké eventueel wat langer in de oven mogen staan.

Geniet ervan!