Gezond, keep it simple!

22 maart 2016

De maatschappij bestaat de laatste jaren uit steeds meer drukte. We moeten steeds meer, er wordt meer van ons verwacht en we moeten aan meer eisen en regels voldoen. En tussen al deze drukte is het ook nog de bedoeling om goed voor jezelf te zorgen. Veel cliënten die bij mij in de praktijk komen, kijken mij dan met ogen vol wanhoop aan en stellen dan vaak de vraag: ‘Waar moet ik de tijd vandaan halen?’

‘Prioriteiten” is dan het eerste woord wat in mij naar boven komt. Waar zijn onze prioriteiten gebleven? Stellen we die niet meer in het leven? Willen we overal aan mee doen of niet voor elkaar onder doen? Vooral de gemiddelde Nederlandse vrouw die meer dan 20 uur per week werkt, voor haar gezin zorgt en ook nog een sociaal leven probeert te onderhouden heeft sneller burn-out klachten.

Om gezond te willen koken/zijn is daar tijd voor nodig.
– Je hebt meer producten nodig, maar die niet in elke supermarkt verkrijgbaar zijn.
– Je bent langer bezig om een maaltijd op tafel te zetten, vanwege het vele snij- en schoonmaakwerk.

Kortom je wilt gezond leven, maar de tijd belet het jou om gezond te leven.

Ik kwam laatst op een website waar ik ontzettend gelukkig van word. Iedereen heeft wel eens gehoord van maaltijdboxen of supermarktboxen die bij jou thuis worden bezorgt. Er zijn alleen zoveel verschillende boxen en bedrijven die dat aanbieden dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Nu staat er op deze website informatie over allerlei verschillende boxen en kun je zelf uitkiezen welke box het beste bij jou past. Dit scheelt jou tijd, geld en energie.

Op de dagen dat ik geen tijd heb om naar de winkel te gaan, laat ik de box bij mij thuis bezorgen en vaak zitten daar ook heerlijke recepten bij. Je bent niet verplicht om elke dag een box te bestellen, maar je vinkt gewoon zelf aan welke dagen bij jou uitkomen en welke dagen je zelf kookt.

Echt waar, die healthboxen vind ik een uitkomst en je kunt ook nog variëren. Misschien krijgen we het dan met ze allen net een klein beetje minder druk:)

Bron:
http://www.cbs.nl/nr/exeres/F9E8FC7B-DDA7-4E92-B705-47684DF37D01.htm

Praktijkadres:
Industrieweg 10, Assendelft in sportschool centrum ‘De Club’